Elevrådet
Om
Elevmedvirkning og demokrati er viktige grunnprinsipper i norsk skole. En måte å ivareta dette i praksis, er gjennom elevrådet som er en arena for å gi elevene reell påvirkning på sin egen skolehverdag.
Barn og ungdom har rett til å bli hørt og til å bestemme i saker som angår dem (barnekonvensjonen artikkel 12).
Opplæringsloven § 9 A-8 sier at elevene skal få være med og planlegge og gjennomføre arbeidet for et trygt og godt skolemiljø, og skolen har plikt til å informere elevene og foreldrene om retten til å medvirke og uttale seg. Medvikning gjelder både for enkelteleven, for klassen/gruppen og på skolenivå (elevrådet, samarbeidsutvalget og skolemiljøutvalget).
Rektor har ansvar for å sørge for at elevene velger representanter til elevrådet innen tre uker etter at skoleåret er kommet i gang på høsten (opplæringsloven § 11-2).
En av skolens ansatte skal hjelpe elevrådet i arbeidet (elevrådskontakt). Elevrådskontakten bør ha undervisningskompetanse og har møte- og talerett i elevrådet. Rektor skal sørge for at en ansatt får ansvaret for å følge opp elevrådet. Lederen i elevrådet kaller inn til møter sammen med elevrådskontakten. Elevrådet skal alltid samles når en tredel av medlemmene eller rektor krever det.
Elevrådet skal velge to elever som skal være med i samarbeidsutvalget (SU) og skolemiljøutvalget (SMU). De skal kalles inn til møter i disse utvalgene, og meningene deres skal protokollføres i referatet. De skal ikke være til stede hvis utvalget behandler saker som handler om andre elever, eller der de andre medlemmene har taushetsplikt. Hvis elevrådsrepresentanter får høre om noe som gjelder enkeltelever, har de alltid taushetsplikt.
Informasjon kommer
23 28 11 30 (Bygdøy skole)
Strømborgsveien 7, 0287 Oslo
Bygdøy skole FAU: Anouska Andenæs (leder) anouska@godtfredsen.no
Liv Anniken Berg (nestleder)
Bygdøy skole: postmottak@ude.oslo.kommune.no
Merk e-posten med Bygdøy skole
COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED